20 fall av sexuella ofredanden på Aqua Nova – Nya regler

Annons:

2015 förekom omkring 20 fall där personalen på Aqua Nova i Borlänge anmält sexuella ofredanden. Häften av fallen är polisanmälda.

Från december gäller framför allt en ny regel:

Pojkgrupper måste ha en ombytt och badande ledare från boendet, med i omklädningsrum och rutschkanor, per tre flyktingungdomar.

De anmälda fallen berör utlandsfödda.

De anmälningar som är gjorda gäller utlandsfödda. Det är ett stort problem. Det tar fokus från personalens ordinarie arbete med säkerheten i badet när vi måste försöka hindra överfall och efteråt söka reda ut vad som hänt, säger Anette Nohrén.

Ett sexuellt ofredande kan se ut på olika sätt.

Om vi tar vattenruschkanan så stannar killarna i kanan, när tjejer kommer efter fångas de upp. Killarna drar i badkläder och försöker vara innanför och tafsa, säger Nohrén.

Aqua Nova vidtar åtgärder.

Vi kräver från och med nu att det måste vara en vuxen per tre barn som går in. En ombytt och badande person, med fullt ansvar för barnen, säger Anette Nohrén.

Publicerad: 22 jan, 14:04
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.