28 årig man tvingades köpa kattguld av 4 zigenare

Annons:

1793116_G

 

– Det ska ha hänt vid kvart över tre på tisdagseftermiddagen, säger gruppchefen Camilla Thorström vid Norrköpingspolisen.

Kvinnorna uppges ha omringat mannen. Han ska ha känt sig pressad att köpa ett smycke som han sedan gick till en uttagsautomat för att ta ut pengar för.

– De ska ha varit påstridiga om att han ska köpa guldet och då har han tagit ut pengarna.

Obekräftade uppgifter säger att mannen i flera omgångar ska ha tagit ut sammanlagt mellan fem och tiotusen kronor för att köpa guldsmycken som tros sakna ekonomiskt värde.

– Det kan bli svårt att styrka brott, säger Camilla Thorström.

Misstänkta nekar

Rätt omgående efter händelsen hämtade polisen in de misstänkta kvinnorna för förhör. Alla fyra nekade till anklagelserna och släpptes under natten.

– Det här handlar om personer som är på genomresa i länet och kanske även i landet, säger Thomas Rahnel vid Norrköpingspolisen.

Varför släpptes de om de är fortsatt misstänkta?

– Det måste åklagaren svara på, säger Camilla Thorström och nämner att vice chefsåklagare Mats Näkne nu har ärendet på sitt bord.

Mats Näkne förklarar dock att ärendet har gått tillbaka till polisens utredare och att nattens jouråklagare tog frisläppningsbeslutet.

– Därför vet jag inte på vilka bevekelsegrunder, säger han.

Brottsrubriceringen är oredligt förfarande.

Källa: nt.se

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna. • Med Sveriges nuvarande styre som i praktik tillåter brottsturism kan man ej förvänta sig annat.

  Politiker ska verka för sina medborgares bästa. Om prio 1 är andra länders medborgare ska de inte vara politiker.
  .

 • Mark Sanaoi

  Lite ballar av stål måste grabben väl ha? vart själv med om detta i Malmö, då en kvinna kom fram och ville sälja ”guld” till mig, hade tom en kvin och börja skära i ”guldet” för att bevisa att det var äkta.

  Usch

 • guest

  Nej, och hejdå…. Hur svårt kan det vara?