6000 kr/dygnet för ensamkommande. Trycket vansinnigt i Småland

Annons:

Enligt SR/P4 (jönkoping/nässjö) går dom billigaste boenden för 5.000;-, men sedan mitten av augusti ligger schablonpriset på 6000;- när nya avtal nu skrivs.

Alla inom svensk media och de flesta partier i riksdagen lägger nu all fokus på att hjälpa i Sverige. Trots att kostnaden kan vara 2000 procent högre i Sverige än att hjälpa till i ett helt säkert grannland.

Samtidigt som alla ”öppna era hjärtan”-godhetsknarkare tror att de håller på att skapa den mest humanitära politiken någonsin, fryser och svälter barnen ihjäl i flyktinglägrena i Jordanien om vintrarna.

Dessa barn får inga förstasidor i svenska tidningar. Dessa barn känner inte kultureliten på Södermalm till. De barnen finns inte för dem. De enda som finns är det fåtal som flyter upp i deras semesterparadis.
Var 10:e sekund dör ett barn till följd av svält i världen. Det händer inte i Europa eller Medelhavet. Vi har till och med sett bilder från asylinvandrare i Europa som kastar maten de får på golvet.
Som strejkar för att de inte får lyxiga svenska lägenheter i Malmö. Som flyr från asyl i Danmark för att bidragen är lägre. Otacksamhet.

98 procent av alla världens tiotals miljoner flyktingar kommer aldrig till Europa, vill inte komma eller kan inte komma.

Hur känner dessa som svälter och fryser ihjäl i tältläger i Jordanien när de inte fick filten som kostade 30 kr? När de inte fick mat för dagen (10 kr)?
Bara för att Åsa Romson och Stefan Löfven vill betala dyra asylboenden och boenden för ensamkommande i Sverige istället.

Hur hjälper det den afrikanska familjen när barnen inte får sin vaccination (för några ynka hundra kronor) på grund av att Bert Karlssons extremt dyra asylboenden och boenden för ensamkommande skulle finansieras i Sverige istället?

Bara årshyran av ett boende för ensamkommande i Sverige skulle kunna hjälpa tusentals människor undan döden i Afrika och Mellanöstern och barnen där skulle kunna få skola. Det skulle också få färre människor att bli så desperata att de riskerade sina liv över Medelhavet.

När fler börjar dö på Medelhavet, då resonerar vissa, att vi måste få ännu fler att söka sig till Europa, vilket får ännu fler att dö på Medelhavet. Dessutom görs avräkningar på biståndsbudgetarna så att vaccinationerna och maten inte når fram till de allra fattigaste som aldrig skulle ha råd att åka till Europa.

Om vi skulle få 20 000 ensamkommande nästa år  så skulle kostnaderna bara för denna lilla asylgrupp bli nästan 45 miljarder för 2016.

Det är lika mycket som försvaret och räddningstjänsten kostar på ett år.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.