90-åringar kastas ut – ”ensamkommande” flyttar in

Annons:

90-åringar i Kungsbacka tvingas nu flytta när kommunen gör om deras äldreboende till ett asylboende för ”ensamkommande barn”. skriver Göteborgs-Posten.

– Vi fick en beställning från kommunen tidigt i somras om att lägenheterna som nu står tomma ska göras om till lägenheter för ensamkommande, så den biten stämmer.

– Min mamma är helt förtvivlad. Hon gråter och är jättedeprimerad över flytten. Hon säger att hon bara väntar på döden nu. Så här gör man inte mot äldre som är över 90 år gamla, säger en dotter till en av de äldre som tvingats flytta.

Yngve Gustafson, professor i geriatrik på Umeå universitet säger till GP att flyttning av äldre är riskfyllt och kan i vissa fall innebära ren livsfara. Han är kritisk till att kommuner flyttar äldre mot deras vilja.

– Man flyttar inte på äldre och river upp deras liv så här. Det är oerhört dåligt skött av Kungsbacka kommun, säger en anhörig till GP.

Dottern köper heller inte kommunens resonemang om att de äldre var tvungna att flytta på grund av lokalerna.

– Det är rent löjliga skäl, säger hon till GP.

På äldreboendet i Furuberg bodde 15 äldre i egna lägenheter.

Publicerad: 11 nov, 19:04
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Linus

    Grymt Journalistik.. schysst att ni klippte av halva citatet från VDn på eksta bostads.. För man vet ju att man har rätt när man måste vinkla såpass mycket haha…

    • Mark Sanaoi

      Varför ska dom klippa in en lögn?