Adam Tensta lämnade direktsändning i protest

Annons:

[fblike]

 

Bakgrunden till det hela är Louise Andersson Bodin som TV4 anlitat som personlig tränare. På Youtube ska Andersson Bodin tidigare ha lagt upp en video med titeln “Negerbög” där hon bland annat ska ha argumenterat för att ordet “neger” ska kunna få användas.

Videon ifråga togs sedermera ned och Andersson Bodin har bett om ursäkt, men detta räcker enligt Tensta inte som på onsdagen ägnade en hel debattartikel i Aftonbladet åt fallet där han bland annat menar att TV4 “normaliserar rasism”.

Så här uttryckte sig Tensta dock 2007 med anledning av att han använder ordet “nigger” i sina låttexter och att han påstod sig vara mot censur:

– Det är inte ett dugg fel att köra med det. Så länge det finns niggers, bitches och hoes ska man få säga det. Jag står inte för censur. Man behöver inte lyssna på musiken om man inte vill, men det är inte hat vi står för, säger Adam.

Som han själv säger, man behöver inte lyssna på texterna om man inte tycker om dem. Ingen saknar Adam Tensta i rutan, han behöver inte vara där om han inte vill.

Men komma och gnälla om rasism hela tiden, det är inte särskilt passande i längden. Särskilt inte om man själv vill använda sig av rasistiska ord i sina texter.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Oberst

    Först kränkt vinner!