AF betalade 100 miljoner för ny hemsida – som inte blev av

Annons:

Arbetsförmedlingen har satsat 100 miljoner på att utveckla en helt ny webbplats.

Men tidsplanen höll inte och man väljer därmed att satsa ytterligare 20 miljoner, på att utveckla den nuvarande och skrota den nya planerade.

Tanken var att den nya sajten skulle utvecklas under två år och successivt ersätta den gamla som skulle kunna släckas ned helt i slutet av 2015.

Men så blev det inte.

I stället kom för några månader sedan ett besked som för många av myndighetens anställda blev en total överraskning: det blir ingen ny webbplats. Projektet hade misslyckats med sin viktigaste målsättning och miljonerna bortkastade.

– Vi hade en alldeles för optimistisk planering i vår ursprungliga plan, säger Erik Sandström som är ansvarig chef vid Arbetsförmedlingen till SVT.

SVT Nyheter har gått igenom ekonomin kring satsningen. Totalt uppgår kostnaden hittills till cirka 100 miljoner kronor, fördelade på ett projekt för den nya webbplatsen, och ett projekt som utvecklar den underliggande tekniken.

Och nu skjuts det till ytterligare 20 miljoner samtidigt som utvecklingsarbetet förlängs med ett halvår – men utan att det blir någon helt ny webbplats.

Publicerad: 7 mars, 09:04
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.