Afghaner köper falska hotbrev för att lura myndigheter

Annons:

Afghanska ”ensamkommande barn” köper falska hotbrev för att få asyl, som om inte falska pass och lögner om sin ålder vore nog.

Den ryska kanalen RT berättar i nedanstående inslag om asylanters fusk med pass, ålder och de falska hotbreven.

 


​Tidigare skickade talibaner hotbrev till afghaner som arbetade för västerländsk militär eller den afghanska säkerhetstjänsten, men det sker numera nästan aldrig. Istället köper afghaner på väg till Europa liknande brev i hopp om att sådana papper ska hjälpa dem till asyl i västvärlden.

Norska Aftenposten har talat med en Mukhamil, som själv säger sig ha tillverkat och sålt ett tjugotal av dessa brev:

– Jag vill påstå att bara en procent av hotbreven som afghaner visar upp för europeiska invandringsmyndigheter är äkta medan 99 procent är falska. ”Hotbreven” säljs för upp till 1000 dollar styck.

Mukhamil fortsätter:

– Jag har bara träffat en enda man som faktiskt har mottagit ett sådant hotbrev från talibaner. Myndigheterna i Kabul uppger att 160 000 afghaner kommer att ha lämnat landet i år, vilket är fyra gånger så många som 2013. Många av dessa kommer från fredliga delar av landet.

2015-11-26-15-27-06_falskt_hotbrev_afghanistan_asyl

I den svenska debatten kan man lätt få intrycket att i stort sett alla asylsökande i Europa kommer från krigets Syrien, men i Sverige utgör för närvarande afghaner majoriteten, varav många kategoriseras enligt eufemismen ”ensamkommande flyktingbarn”. Det handlar nästan uteslutande om män, skriver exponerat.
Publicerad: 26 nov, 18:06
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Gnurduff von vinkelstjärt .

    Ligger i linje med vad jag förväntade mig , bra att dras fram i ljuset ! !

  • Roland8484

    In kommer man alltid. Kanske med hotbrev, annan hotelse, fint köpt fuskpass eller något annat. Huvudsaken att man fyller Sverige med konstigt folk.
    Det slutar nog med att pensionärerna får lingonsylt istället för pannkaka.