Anti-invandrare ”Soldiers of Odin”

Annons:

Klädd i svarta jackor prydda med en symbol för en Viking och den finska flaggan, ”Soldiers of Odin” har dykt upp som självutnämnda patrioter, patrullerar på gatorna för att skydda inhemska finländare från invandrare.

En grupp unga män grundade Soldiers of Odin, uppkallad efter en nordisk gud, i slutet av förra året i den nordliga staden Kemi. Detta ligger nära gränsen Torneå, som har blivit en inkörsport för invandrare som anländer från Sverige.

Medlemmar pekar på ”islamistiska inkräktare” för vad de tror är en ökning av brott och de har genomfört plakat vid demonstrationer med slagord som ”Invandrare inte välkomna”.

”Enligt vår uppfattning, islamistiska inkräktare orsakar osäkerhet och ökar brottsligheten,” säger gruppen på sin webbplats. En självutnämnda medlem, som rekryterar nya medlemmar i den östra staden Joensuu, sade att gruppen är ”en patriotisk organisation som kämpar för ett vitt Finland”.

I Finland har inga sammandrabbningar rapporterats mellan soldater Odin patruller och invandrare, men polisen sade att de håller ett vakande öga på gruppen. Säkerhetspolisen har sagt ”vissa patrullgrupper” verkar ha kopplingar till extremiströrelser.

Publicerad: 14 jan, 08:12
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Asatemplet

    Bra!