Asylboende på vatten – 13,3 miljoner per månad

Annons:

Nu i början av 2016 är det tänkt att ett asylboende på ett fartyg ska öppnas. Med plats för 1260 personer.

Det är Migrationsverket som efter en upphandling har tecknat ett ramavtal med Accumul8or Invest AB i Göteborg om ett asylboende på vatten för cirka 1260 personer. Migrationsverket betalar ut max 350 kronor per boendeplats och dygn i ersättning för kost och logi.

Avtalet, som inte är slutförhandlat än, kommer att löpa i sex månader, och det innebär en totalkostnad på närmare 80 miljoner kronor.

– Vi tror att det kan vara en bra idé att använda just passagerarfartyg som tillfälligt boende. Vi tycker att något måste göras för att skapa en dräglig tillvaro för de flyktingar som kommer, säger Anders G Nilsson på Accumul8or Invest.

– Vad gäller sekretess så vill vi ha det för att skapa arbetsro och för att inte utsätta alla inblandade för de dumheter som drabbat en del andra asylboenden, säger Anders G Nilsson.

Enligt Migrationsverkets informatör Helena Cho Györki:

– Men när väl den första asylsökande flyttar in så betalar vi för hela båten, oavsett hur många fler som flyttar in, säger hon.

Publicerad: 2 jan, 14:36
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna. • Mmm… Skulle man kunna ta en liten del av pengarna och se till att våra pensionärer slipper äta förkolnat fläsk?

 • Gnurduff von vinkelstjärt .

  Intressant , på boenden med bara ett tiotal så brukar de ofta ryka ihop så det blöder , inpackade på ett skepp så misstänker jag att problemen blir förödande ! ?

  Ihopträngda i små hytter med flera andra så tror jag att irritationen och motsättningarna mellan olika religiösa grupper snabbt utlöser mord , bränder och skadegörelse i stor omfattning .
  Hur dessa beter sig i grupper när de är i land vet vi ju redan , stackars den stad som får denna båt liggandes vid sin kaj ! !

 • Sam Vete

  Kommer detta verkligen att fungera?
  1. Vill de bo där? Traumatiserade av båtfärder över medelhavet? Krav på ståndsmässigt boende för de som betalt dyra pengar till smugglare för att ta sig bästa förmånslandet.
  2. Hur lång tid kommer det att ta innan det är slagsmål med knivar, påkar, brinnande hytter då bredbandet går ner eller maten inte duger?
  3, Hur ska polisen kunna jobba på denna båt, det lär bli väldigt tätt med utryckningar om slagsmål, våldtäkter etc.
  4. Kommer de att få gå av båten när den ligger vid kaj? Hur ordnar man nya boenden till de som bor i närheten så att de kan känna sig trygga?
  Etc…