Asylsökande startar ”medborgargarde”

Annons:

Skaras busstation är en samlingspunkt för många under kvällarna. Området har dock under den senaste tiden färgats av flera rån och slagsmål.

Skara United med verksamhetsledaren Sahlemariam Tesfai i täten har samlat ett flertal asylsökande som i mindre grupper ska patrullera stationsområdet om kvällarna, skriver skaraborgslanstidning.se.

Till skillnad från när svenskar samlar sig för att patrullera sina städer så jublar polis och politiker över initiativet.

Initiativet startade förra veckan och Sahlemariam berättar att han har informerat anställda på kommunen och polisen om deras nystartade verksamhet.

Vi har inte fått det godkänt än utan jag har lagt fram mitt förslag och de tyckte det verkade bra. Men vi vill bara hjälpa till på något sätt.

Polisen i Skara har blivit informerade om initiativet och Sahlemariam har varit i kontakt med Skaras kommunpolis Oscar Svantesson.

I grunden är det positivt att folk engagerar sig, men om man ska göra något sådant måste det vara godkänt av kommunen, säger Oscar.

Publicerad: 3 april, 08:25
Foto: Mikael Johansson

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Gnurduff von vinkelstjärt .

    Tänk er att dessa personer ovan byttes ut till vanliga ostraffade etniska svenska män istället , vilket jäkla liv det skulle bli i media och tänk hur polisen skulle reagera ! !

    Det ÄR skillnad på folk och folk enl. vänsterpöbeln . . . kom ALDRIG och påstå annat ! !