Asylsökande vägrade kliva av buss – Junosuando

Annons:

Asylsökande som anlände till Junosuando tidigare idag ska ha vägrat kliva av bussen till det boende de var på väg till rapporterar nsd.se.

De asylsökande, som är från Afghanistan och Kurdistan, tyckte att boendet låg för avsides, var för kallt och att det fanns för mycket snö. Asylsökarna fick då sin vilja igenom och bussen vände därmed tillbaka till Pajala.

Meänraatios har talat med Helen Ek, som är enhetschef för Migrationsverkets boenden i Gällivare-Pajala.

Ek berättar att det just nu inte finns några andra boendeplatser tillgängliga. Migrationsverket kommer därför att prata med personerna om deras möjligheter att själva resa vidare till annan ort, via busstationen i Pajala.


Orsaken till att dom inte vill vara där är med all sannolikhet att livet är för ‘besvärligt’ i de trakterna. Tystnaden, relativt långa avstånd osv. – skulle tro att sådant skulle vara väldigt givande för en människa vars liv har varit (enligt deras egna uppgifter) i kaos, men icke.

Publicerad: 11 nov, 21:31

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Oberst

    Men åk tillbaka med er då!