Att släppa in flyktingar är en säkerhetsrisk

Annons:

flyktingar

 

Säpo har stoppat IS-terrorister att komma in till Sverige, men det är toppen av ett isberg.

Säpo har upprepade gånger varnat för att de svenska jihadisterna ska radikaliseras ytterligare, skaffa sig kunskap om exempelvis bombattentat och resa hem i onda avsikter.

– Vi har länge pekat på risken för att de här personerna återvänder till Sverige med avsikt och förmåga att begå terrorhandlingar här, säger Säpos talesman Fredrik Milder.

Vi kan inte kontrollera varenda individ som söker asyl.

Hur fungerar kontrollen av dem som kommer till Sverige för första gången? Inte särskilt bra, enligt Magnus Ranstorp.

Källa: SV

Om vi ska släppa in flyktingar måste dessa kontrolleras på individnivå, troligtvis lika länge som USA kontrollerar sina kvotflyktingar – runt 2 år.

Det är helt sjukt att människor är så blinda för verkligheten, har alla glömt bort vad som hände i Frankrike? IS-terrorister kan fritt röra sig i flyktingströmmar och etablera sig i många länder.

Där kan de rekrytera nya terrorister eller fungera som sovande terroristceller. Det räckte med en grupp på runt 30 personer att döda tusentals 11sep 2001.

IS har kommit över stora resurser och har idag samma kapacitet som finansiärerna från Saudiarabien hade på 90-talet.

Det är en skam att man åsidosätter vår befolknings säkerhet på det sättet som sker idag. Ska våra barn växa upp i ett samhälle där det kommer finns en överhängande risk för terroristattentat?

Att folk flyr är helt förståeligt, men inte en person kan komma in i Europa utan att bakgrundskollas noggrant, så är verkligheten. Den bittra hårda och kalla sanningen.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.