Börja kritisera medierna för att inte tala klarspråk när det gäller integrationsproblem

Annons:

Det var en intressant artikel i DN om makarna Adelsohn och andra välutbildade som vågar ta bladet från mun och börja kritisera medierna för att inte talat klarspråk när det gäller integrationsproblem.

Som framgår av artikeln så har många journalister och politiker i sin iver att motverka rasism och fascism istället polariserat samhället. Att arbeta mot rasism är inte detsamma som att sopa integrationsproblemen under mattan eller att förneka kostnaderna för flyktingmottagande.

Försvaret mot fascismen får inte heller innebära att vi själva ska offra demokratiska spelregler. Striden ska inte föras genom dogmatiska pekpinnar utan genom öppen debatt och respektfull dialog utifrån etiska grundprinciper.

Många i vårt samhälle är kritiska till invandringspolitiken men väldigt få av dessa är rasister eller fascister. Nästan alla är överens att man inte ska diskrimineras på grund av sitt utseende eller härkomst. Man ska bara dömas utifrån sina gärningar och hur man bemöter sina medmänniskor.

Publicerad: 22 mars, 12:17 
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.