Bostadsbolag öronmärker lägenheter till ”flyktingar”

Annons:

Uppsala kommun, Uppsalahem, Rikshem och Studentstaden har tagit ett gemensamt beslut – att öronmärka bostäder till ”flyktingar” med permanent uppehållstillstånd (PUT).

Överenskommelsen ger minst ett hundratal bostäder under det kommande året:
1. Uppsalahem öronmärker alla lediga korttidskontrakt till personer som fått asyl.

2. Uppsalahem höjer nivån för de så kallade ”bostadssociala kontrakten” från sju procent till tio procent – totalt cirka 180 bostäder per år. Uppsala kommun ansvarar för att fördela dessa bostäder till till exempel de som fått permanent uppehållstillstånd.

3. Rikshem öronmärker i ett inledande skede ytterligare ett 40-tal bostäder utöver de som redan ges som ”bostadssociala kontrakt” till Uppsala kommun.

4. Studentstaden öronmärker fem lediga bostäder per månad till Uppsala kommun för samma ändamål – med motkravet att den boende ska vara studerande.

Hyresvärdarna får betalt därefter. Svårt att motstå kommunens erbjudanden om 50-80.000 kr i månadshyra. Planerar du studera i Uppsala så tänk om, några bostäder till dig kommer ej finnas.

Bostäderna kommer att förmedlas genom Uppsala kommun med start redan under december.

Publicerad: 9 dec, 17:39

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.