Böter för bussbolag som ej ID-kontrollerar flyktingar

Annons:

Ja det vänder snabbt, för 2 månader sen fick de åka gratis tåg och buss och nu 2 månader senare ska dom betala själv samt kunna visa upp giltigt ID.

Nytt är att buss-, tåg- och färjebolag ska bötfällas om de inte kontrollerar identiteten på sina passagerare skriver SVT.

– Vi behöver få kontroll över situationen så jag tror att det finns förståelse att regeringen vidtar de här åtgärderna även om de orsakar störningar i tåg- och busstrafiken, säger infrastrukturminister Anna Johansson (S) till SVT Nyheter.

Samma Anna Johansson som vid attestering av kvitton missade att medarbetare köpt klänningar, champagne och annat som dom i reseräkningen kallade för frukost/lunch. (UG reportage från mipim-mässan).

Den nya lagen är tänkt att gälla i tre år och kravet på id-kontroll kommer inte hävas förrän regeringen bedömer att situationen är under kontroll.

Publicerad: 7 dec, 16:01

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.