Bränd mat är vad det serveras till våra äldre

Annons:

Just före nyår kom det uppbränt fläsk till Annagårdens äldreboende skriver Norra.

Vårdbiträdet Maria Björklund och hennes kollega Daniel Falk på  Annagårdens äldreboende rapporterar hur pass dålig maten är som serveras till dom äldre, minst 3 dagar i veckan upplever dom missnöje med maten som serveras.

– Det är inte första gången det händer, och det är inte så här det ska fungera, det här är kunder som betalar för sig. Och hur tänker man då man skickar iväg mat som är uppbränd? funderar Daniel.

Värst är det när maten som kommer är så pass dåligt tillagat att de äldre inte klarar av att tugga den.

– Den är ojämn. Den kan vara väldigt bra, men det finns tillfällen då den varit vidrig. En Janssons frestelse som var vattnig, korv som stekts en dag innan, och sedan värmt upp och blivit alldeles skrynklig. Hade jag fått sådan mat på restaurang hade jag returnerat den genast.

– De gamla klagar nästan varje dag på maten. Jag skulle säga att det händer minst fyra gånger i veckan som vi upplever missnöje, säger Maria.

Pensionär mat får kosta max 50:-, medan lyxflyktingarnas mat får kosta 150:- eller 579:- . Vi har tyvärr politiker vid makten, som tycker att vi skall behandla våra gamla som avskum medans vi vräker samhällets resurser på ”ensamkommande flyktingbarn”.

Publicerad: 1 jan, 02:20
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Jessica

    Så jäkla beklagligt.