Brandmän attackerade – Rosengård

Annons:

Kraftiga smällare kastades mot två brandmän som arbetade i Rosengård natten till lördagen.

Vi har inget förtroende för våra egna rutiner när vi ska åka ut dit längre. Vi känner att det inte räcker med de riskbedömningar vi gör, säger Kaj Engelke till Sydsvenskan.

Det var strax innan midnatt natten till lördagen som flera bilar började brinna på Ramels väg. En bil stannade då vid räddningstjänstens tankbil som stod en bit från de övriga fordonen.

Min kollega ser en man som lämnar bilen som har stannat. Mannen är stressad och nervös när han ska tända eld på den här saken som han ska kasta iväg. Han fumlar med den. Det tror jag kan vara det som kan ha räddat min kollega från att ha skadats allvarligt, säger Kaj Engelke.

Föremålet exploderade nära de två brandmännen vid tankbilen. De är nu uppsatta som brottsoffer i en polisanmälan om försök till grov misshandel.
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • carl

    Att de är ”uppsatta som brottsoffer” hjälper inte det måste krafttag till för att stävja detta, vilket hela den svenska regeringen samt stora dela av folket inte vill se.