Danmark: Migranter ljuger att de är kristna för att få asyl

Annons:

Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2015

Foto: Bax Lindhardt/Scanpix 2015

 

Kristna minoriteter förföljs svårt i många muslimska länder, och detta tas det stor hänsyn till när en asylansökning ska värderas i Danmark. Men den danska ansvariga myndigheten, Flygtningenævnet, tvivlar mellan varven på att religionstillhörigheten som uppges är korrekt.

Professorn på Institutet för Kultur och Globala Studier vid Aalborgs Universitet i Köbenhamn, Bjørn Møller, sitter i ”Flygtningenævnet”:

Att värdera en asylsökares trovärdighet är ingen exakt vetenskap, men när konversionen till kristendomen kommer direkt efter att avslag om asyl, och utan tidigare intresse för kristendomen, ”så virker det lidt påfaldende” menar han..

”Formand för Flygtningenævnet”, Henrik Bloch Andersen, uppger att allt fler migranter uppger kristen tro som asylskäl, särskilt asylsökare från Iran och Afghanistan.

Givetvis finns det äkta kristna bland de asylsökande också.

Källa: b.dk

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • SicSemper_Tyrannis

    Det kan väl ändå inte vara så svårt att skilja lögnarna från de ärliga. Låt dem hälsa på personalens lilla mops och bjud på en härlig Stegt flæsk med persillesauce. De som gärna klappar vovven och låter sig väl smaka hör till den senare gruppen.