Danmark vägrar ta emot flyktingar som avvisast från Sverige

Annons:

Vid gränskontrollerna så ger Sverige nu flyktingarna ett val: sök asyl i Sverige eller återvänd dit du kom från, transitering är inte tillåten till Finland eller Norge.

Detta är helt i enlighet med Schengenreglerna, har du inte visum kan du inte åka in eller genom landet, men däremot kan du söka asyl. I går blev det dock tydligen stopp när flyktingar som inte ville söka asyl skulle avvisas. Danska polisen vägrar ta tillbaka dem.

Oenigheten mellan Sverige och Danmark när det gäller flyktingmottagning tycks öka. Många flyktingar som kommer till Malmö vill nu vända tillbaka till Danmark när de får klart för sig att det inte finns tillräckligt med bostäder och att de inte kan använda Sverige som transitland för vidare resa till Norge eller Finland.

Men enligt uppgift till SVT Nyheter Skåne vill Danmark inte ta emot dem. Kontakten mellan polisen i de två länderna har i dag varit intensiv.

– I Malmö sitter det nu 200 personer som vill tillbaka till Danmark. Våra jurister undersöker om det är möjligt att skicka tillbaka dem med hänsyn till gällande regler, säger Ewa-Gun Westford, presskontakt hos Polisen.

Eller som Morgan säger: – Danskarna bör också ta sitt ansvar i den rådande situationen, säger Morgan Johansson.

Fast nu är de danska styrande politiker inte lika ”naiva” som dom svenska.

Publicerad: 20 nov, 10:23

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • road123

    Morgan Johansson vill nog verkligen inte vara med om en värld där vi medborgare börjar ”ta ansvar” för det vidriga etablissemang han tillhör.