Dansk signalpolitik ser ut att fungera

Annons:

Det danska förslaget om att beslagta flyktingars smycken och kontanter verkar redan ha effekt. DN har träffat flyktingar som nu tar tåget tillbaka till Tyskland.

– Polisen i Danmark är inte bra, den är fascistisk. De säger att de ska ta våra smycken och pengar och har redan kollat vad vi har, säger Arash Salehin.

Danmark var inte som de hade trott.

– Det är bättre i Tyskland, bättre bemötande, polisen är snällare och möjligheterna att jobba bättre.

Deras beslut att lämna Danmark är ett tecken på att landets intensiva signalpolitik verkar lyckas.

I ett paket på 34 förslag ska reglerna för flyktingar bli ännu stramare. Framför allt väcker förslaget om att den danska polisen ska beslagta flyktingarnas ägodelar stora rubriker. Kontanter och allt som är värt över 3 000 danska kronor ska konfiskeras.

Men Inger Støjberg, som representerar konservativa Venstre, verkar orubbad.

– Vi har en princip i Danmark att om man kan så försörjer man sig själv, har hon sagt.

Publicerad: 1 jan, 14:09
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Jessica

    Här ser Sverige ut att ligga i lä.

  • Jag

    De kommer alltså till Norden med värdefulla ägodelar och kapital på fickan men vill att vi nordbor ska betala för deras uppehälle. I Sverige kan inte en svensk söka försörjningsstöd utan att redovisa sina bankkonton, sälja bilen, sälja bostadsrätten och pröva alla andra möjligheter till privata lån etc, men de som kommer hit med sina tillgångar ges rätt till bidrag i överflöd om de bara får uppehållstillstånd.