De erbjöds stora summmor pengar för att bli familjehem

Annons:

För att ta emot ett barn kan man få stora belopp, väldigt stora belopp.

– Jag skulle få 26 000 i månaden, säger Kamal Kadashi till Na.se som reagerat på den mängd pengar det handlar om för att bli fosterförälder.

Det råder brist på familjehem, med den stora mängd ”ensamkommande barn” till Sverige har situationen den senaste tiden blivit allt mer akut.

Grundersättningen är 12 000 kronor i månaden, men går man via ett privat familjehemsföretag kan man få betydligt mer.

– Jag fick först erbjudande om att ta ett barn för 24 300 kronor i månaden, sedan erbjöd ett annat företag 26 000 kronor, berättar han.

Svenska barnfamiljer får nöja sig med barnbidrag á 1050;- i månaden, ha ett ”ensamkommande barn” kan ge dig upp emot 30.000;- i månaden.

Finns det risk att det blir en huggsexa om familjehemmen?

– Det är klart det gör. Det är en jätterisk. Det finns massor av oseriösa familjehemskonsulenter och oseriösa familjehem där man inte utreder på rätt sätt och inte ens tar utdrag ur brottsregistret, man bara placerar barnen där. Peter Thornell poängterar att hans företag arbetar seriöst, gör utredningar och ger handledning men att branschen i stort blivit allt mer oseriös.

Mycket beror det på att det finns lycksökare som tar tillfället i akt när socialtjänsten blivit allt mer pressad. – Det är klart som fan att det finns det, säger han.

Publicerad: 11 jan, 13:11
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Jessica

    Jag kan ta emot 10, vart anmäler jag mig?