Demonstrationer vid gränsen i Haparanda

Annons:

Foto: Lehtikuva

Foto: Lehtikuva

Demonstrationer vid gränsen i Haparanda

”Rajat Kiinni, rajat kiinni!” Skanderas det från megafonen längst fram i demonstrationståget i Torneå.

Uppslutningen blev inte lika stor som väntat – arrangörerna hade hoppats på kring 1000 personer – men ungefär 300 personer dök upp till manifestationen under lördagen i Torneå.

Ett medelålders par tycker att flyktingarna skulle ha stannat i ett annat land.

– Vi motsätter oss att så många asylsökande kommer till Finland. De har kommit genom massa trygga europeiska länder före de nådde Finland och de borde ha stannat där, säger de till YLE.

– Vi har bara sett män, inte några familjer. De är välfärdsflyktingar och därför protesterar vi, säger en man som vill vara anonym till YLE.

 

Varför finnarna går man ur huse och visar sitt missnöje har att göra med en endaste sak: De har en helt annan känsla av samhörighet och patriotism än vad många andra länder har.

Bra gjort alla Finnar som vågar visa vart ni står i frågan, med ett leende på läpparna och knyten näve i fickan, står Svensken och ser på när landet förstörs.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.