”Donald Trump är USA:s svar på Jimmie Åkesson”

Annons:

Trollen hos PK media har fått luft under vingarna, då man gärna jämför Trump med Åkesson, då under ”Båda två driver en politik som är människofientlig och absolut ingenting att skratta åt.”

För att ta del av denna smått patetiska jämförelse så klickar ni nedan.

 

För de republikanska väljarna fyller entreprenören Donald Trump samma funktion som SD:s Jimmie Åkesson gör i Sverige, skriver Aftonbladets Eva Franchell i en ledarkrönika. Likheten består i att de båda är duktiga på att identifiera syndabockar, menar hon.

”När väljarnas vardag är tung, när de kämpar med dålig ekonomi, arbetslöshet och brister i välfärden. Då kliver Trump eller Åkesson fram och skyller på mexikaner eller muslimer”, skriver hon.

Och historien upprepar sig, menar Franchell. Trump och Åkesson är bara de senaste tillskotten i en lång rad av Mogens Glistrup-, Pim Fortuyn- eller Ian Wachtmeister-karaktärer som uppger sig slåss mot makten.

”I själva verket slår de alltid neråt”, skriver Franchell.

 

För att komma till den smått skrattretande krönikan så klicka ni här: Källa: AB

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.