Donald Trump: Stoppa muslimer från att ta sig till USA

Annons:

Donald Trump kommer med ett uttalande. Han vill stänga USA:s gränser för alla muslimer.

Enligt Trumps kampanjteam ska förbudet mot inresande muslimer gälla tills ”vårt lands representanter kan förstå vad som pågår”.

Donald Trump klargjorde inte om förslaget ska gälla både turister och invandrare, eller om det ska omfatta amerikanska muslimer som befinner sig utomlands.

Men enligt Corey Lewandowski, Trumps kampanjmanager, ska förbudet gälla alla muslimer, från invandrare som söker visum till turister som vill till USA, säger han i en kommentar till CNN.

Trump hänvisar till till opinionsundersökningen ifrån Pew research center som redogör för att alarmerande siffror av muslimer i USA och i resten av världen hyser extremistiska åsikter om det gamla vanliga: kvinnans roll i samhället, sharia o.s.v.

När den här debatten lyfts på det direkta och offensiva sätt som Trump gör så finns det inte mycket hans motståndare kan säga. T.ex. ”En av fem muslimer i USA tar inte avstånd från självmordsbombningar, vi måste kunna garantera landets säkerhet!”

Antar att han får höra att han drar alla över en kam.

På vilket han kan svara att det svart på vitt finns statistik på att alltför många muslimer hyser extrema åsikter.

Publicerad: 8 dec, 09:49

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Rahaal

    Det finns något inom islam som heter taqiya som innebär att en muslim han få begå gärningar som haram enligt islam eller helt enkelt neka sin tro om det gynnar islam eller han befinner sig under hot.

    En muslim kan därför dölja att han är en muslim men en arab kan aldrig dölja att han är arab, så är inte Trump ute och greppar efter halmstrån?

  • Roland8484

    Previous PostKarlstad kommun uppmanar folk att visa sin öppenhet genom att hänga dekal på dörren. Det finns dumma förslag och bra förslag. Det med dekal på dörren är väl lite väl dåligt. Då vi redan känner till mentaliteten hos ”invällarna”, vet vi vad de kan göra i den lägenhet som har ”fel dekal” på dörren.