”Ensamkommande” är ett problem

Annons:

Unt.se har varit i kontakt med Christer Nordström, presstalesman för Uppsalapolisen, där han berättar hur ”ensamkommande ungdomar” är ett problem.

Christer Nordström, presstalesperson vid Uppsalapolisen, säger sig vara djupt oroad och bekymrad över utvecklingen.

Vi ser en klar ökning av ensamkommande ungdomar som driver omkring på stan, går in på matställen och bråkar. Det började kring årsskiftet. Oroliga restaurangägare kontaktar oss, och resenärer på till exempel Stockholmspendeln larmar om att stora gäng går på utan att betala biljett.

Det som är faran med ökningen av omkringdrivande ”ensamkommande” är enligt Christer Nordström:

Att allt fler unga dras in i grov kriminalitet. För bland de här ungdomarna finns flera som är kriminella, som sysslat med bland annat rån och stölder. Är några kriminella finns risken att andra i gänget följer efter. Då kan det vara försent. Det här är ett samhällsproblem och en varningssignal.

Har ni fler poliser på stan med anledning av de här gängen?

Nej, vi har inte resurser till det. Polisen kan bara göra saker kortsiktligt. Samhället och politikerna måste ta krafttag för att lösa det här.

Publicerad: 15 feb, 14:01
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Gnurduff von vinkelstjärt .

    Självklart , alla dessa män som kommer kan aldrig få en naturlig plats i samhället . . då blir det ett mer paralellt leverne de får och pengar behöver man då också . . kriminalitet och en del droger är vanligt då ! !

  • Ztinzen

    Meningen med importen är inte att de ska anpassa sig. Meningen är att de ska få Europa att gå under (prof. Kevin MacDonald i ”Att förstå det judiska inflytandet)