“Ensamkommande” får bidrag för att flyga familjen till Sverige

Annons:
[fblike]

 

Ett s.k. “ensamkommande flyktingbarn” visade sig inte vara ensamt alls. Så snart han beviljats permanent uppehållstillstånd i Sverige såg han till att ta hit hela sin familj som anhöriginvandrare.

Mannen ville också ha betalt för familjens utlägg för resekostnaderna till Sverige, runt 25.000 kronor, och lämnade in en begäran om det till socialkontoret.

Socialnämnden sade först nej men efter att den unge mannen och hans familj fått hjälp med att överklaga beslutet till Förvaltningsrätten i Göteborg kan de svenska skattebetalarna nu ändå tvingas betala flygbiljetterna.

Det var i vintras som den enligt egen utsago 17-årige ensamkommande unge mannen i Laholm ansökte om ekonomiskt bistånd från kommunen för den resa hans familj gjort till Sverige i syfte att bosätta sig här på de svenska skattebetalarnas bekostnad.

Familjen hade 2013 betalat flyktingsmugglare runt etthundratusen kronor för att skicka sonen till Sverige där han skulle agera “ankare” som anknytningsperson för resten av familjen.

Nu hade familjen fått klartecken från sonen att det permanenta uppehållstillståndet var bevilja och att det bara vara för resten av familjen att komma efter.

Familjen betalade även de 25.000 kronor flygbiljetterna till Sverige kostade. Men det tyckte man efteråt att de svenska skattebetalarna gott kunde stå för.

När summerades så hade svensken betalat minst en miljon kronor för sonens vistelse i Sverige mellan 2013 och 2014.

De svenska skattebetalarna ska ju dessutom stå för familjens försörjning i många år framöver. Så 25.000 kr för några flygbiljetter är väl inget att bråka om, resonerade de.

Källa: Avpixlat.se

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.