Falkenberg riskerar bli plantskola för kriminella muslimer

Annons:

Islamiska föreningen vill hjälpa Falkenbergs kommun att hejda framtida jihadister

Vad händer om inte integrationen fungerar?
– Då kommer det att bli som i Frankrike att andra generationen känner sig utanför. Då hamnar de i kriminalitet, fängelse och utanförskap och i slutändan kanske någon blir självmordsbombare, säger Ahmed Hussein.

Det är inte första gången som de sträcker ut handen och nu när de också hörde att kommunen har tagit fram en handlingsplan emot våldsbejakande extremism, och eftersom rekrytering till just de som kallar sig Islamiska staten är en del av det, blev Ahmed Hussein förvånad över att de i föreningen inte hade hört någonting ifrån kommunen.

– Vi vill gärna hjälpa till och arbeta med integrationen. Jag vill att vi ska delta eftersom vi är den muslimska föreningen i Falkenberg och har funnits här i mer än 20 år, men vi har inga resurser och inga kontakter med kommunen. Ingenting.

Källa: SR.se


Muslimerna vill att Falkenbergs kommun bidrar med resurser till muslimerna, annars finns risken att de hamnar i kriminalitet, fängelse och utanförskap och i slutändan kanske någon blir självmordsbombare.

Med ordet ”integration” så läggs ansvaret på svenska samhället, och inte på dom muslimer som beter sig illa. När muslimerna flyttar till nya länder, vem har då ansvaret för att muslimerna sköter sig? värdlandet eller muslimerna själva?

Publicerad: 23 nov, 17:45

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Scammell

    Vad jag har förstått, kommer det massor med pengar från sydligare himmelstråk, när muslimer vill bygga en moske. Kanske dessa sheiker vill finansiera lite terapi istället?