Falsk ”vattenkontrollant” lurar dom äldre

Annons:
[fblike]

 

Genom att presentera sig som ”vattenkontrollant” lyckades tjuven stjäla från tre äldre kvinnor i Malmö och Arlöv under torsdagen. Tillvägagångssättet var det samma, tjuven låtsades vara utsänd av fastighetsbolaget och tog sedan flera smycken under sin ”besiktning”. Tidigare i veckan råkade en 97-årig kvinna i Malmö ut för samma sak, enligt uppgifter va det flera styck med dålig Svensk brytning, troligtvis från östaterna.

– Vanligtvis lockar den här vattenkontrollanten in lägenhetsägaren i badrummet och säger att ägaren ska bevaka något. Under tiden går tjuven runt i lägenheten och söker igenom bostaden på värdesaker, säger Lars Förstell, informatör vid Skånepolisen, till Kvällsposten.

Polisen uppmanar nu alla äldre att inte släppa in okända personer – även om de påstår sig komma från fastighetsbolaget, kolla alltid med Hyresvärden.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.