Får halalslaktade på pizzeria – Falkenberg Långås

Annons:

I ett skjul till en pizzeria i Falkenbergs kommun hittade polisen två halalslaktade får som misstänks ha förblött till döds utan bedövning.

Ett vittne ska ha fotograferat när två män i 30-årsåldern anlände med två får på ett gallersläp till pizzerian i Falkenbergs kommun. Där stod fåren sedan någon timme innan männen ska ha dragit in dem i ett skjul där dörrarna sedan stängdes.

Händelsen ska ha inträffat i juni. De båda männen, hemmahörande i Halmstad, åtalas nu för djurplågeri. De misstänks ha slaktat fåren utan bedövning och låtit dem förblöda.

När de kom fram till sin destination i Långås drog de av fåren från släpvagnen. Enligt åtalet var då släpet frånkopplat på ett sådant sätt att vagnen tippade varpå fåren ramlade omkull och skadade sig.

Vittnet som tog bilder och ringde polisen ska i samband med händelsen också ha fått utstå hot i stil med ”golar du din jävel, ska du få se”.

Halalslakt är en muslimsk tradition där slaktaren ska göra ett snabbt snitt över luftstrupen. Enligt svensk djurskyddslagstiftning måste detta ske med bedövning.

Publicerad: 18 jan, 18:54
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.