FD Polis: Glesbygden har blivit ett laglöst land

Annons:

Med tanke på att Migrationsverket nu sprider ut ”asylsökarna” så har Sverige inte råd att ha poliser i glesbygden längre.

  • Aggressiv centralisering är en av anledningarna

  • Glesbygden har blivit laglöst land

  • Migrationsverket sprider ut ”asylsökarna” i glesbygderna

  • Läs mer på SVT

Det känns som att de håller på att tömma inlandet på poliser i smyg. Det är ett laglöst land numera, för de kriminella vet när polisen inte är närvarande. Men han säger att sen dess har han stått med bakbundna händer och tittat på när tryggheten och säkerheten stulits från glesbygden.

– Det är inte rättssäkert. Ganska nyligen var det skottlossning Karesuando som är en by utanför Kiruna. Så vitt jag vet hände det på helgen men polisen kom inte förrän på måndag. Per Karlsson i Norrbottens polisledning kommenterar halveringen av antalet poliser med att den ekonomiska ramen gjort rekryteringen svår.

Det är hög tid att regionalisera kostnaderna för kriminaliteten och dess biverkningar. Det kan inte vara rätt att delar av landet med skötsam befolkning tvingas bekosta stora polisinsatser i storstadsregionerna, rättegångar som kostar hundratals miljoner som i Södertäljefallet samt lyxvistelser i s.k fängelser.

Skulle alla dessa kostnader regionaliseras så skulle det vara betydligt mer rättvist.

En skadad i en gänguppgörelse får som bekant sina skador bekostade av landstinget. Den som sköt får sin lyxtillvaro betalad av hela befolkningen. I sanning helt bakvänt.

Kriminaliteten i sig försörjer indirekt oerhört mycket folk. Oftast folk med höga löner och som dessutom inte ger några som helst realskatteinbetalningar. De bidrar inte till exportinkomster på något sätt.

Publicerad: 2 dec, 20:40
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.