Feministiskt Initiativ: ”Motbjudande att polisen skärper kontrollen av flyktingar”

Annons:

 

fi

 

Gudrun Schyman och Gita Nabavi från Feministiskt Initiativ har idag publicerat en debattartikel i Metro som går till hårt angrepp mot polisens skärpta kontroll av invandringen som väller in över landet.

Att många av de som kommer in mycket väl kan vara IS-terrorister, mördare, våldtäktsmän, pedofiler skiter man fullständigt i, det viktigaste är att vi ”visar vägen för en human flyktingpolitik och ett värdigt flyktingmottagande.”

 

Samtidigt meddelade Stockholmspolisen i fredags att de skärper sin inre utlänningskontroll. Under en av vår tids största flyktingkatastrofer svarar alltså Stockholmspolisen med att starta ett nytt Reva.

Feministiskt initiativ menar att polisens agerade är direkt motbjudande.

De kontrollerna visade att hela 10%(!) av alla man kollade inte hade någon rätt att befinna sig i landet. 10% är i detta fall en väldigt hög siffra. Hur hög den är idag kan vi bara gissa oss till..

 

Det kommer mellan 400 och 900 personer varje dag till Stockholms central. Människor som flytt krig och katastrof, där den största gruppen beräknas vara transitflyktingar..

Människor vars resor genom Europa redan kantats av polisbrutalitet, som trotsat tårgasattacker från militären och som burit sina barn över taggtrådsstängsel ska nu behöva frukta svensk polis.

Källa: Metro

Hur många av dessa hundratals pers som väller in varje dag, bara i Stockholm, är potentiella våldsverkare?

Då majoriteten av alla dessa lyxflyktingar är medelålders män från patriarkala kulturer kan man ju tycka att det vore i FI’s intresse att dessa kontrolleras så noga det bara går, men eftersom det bara är vita svenska män som utgör ett problem enligt FI så ska dessa få glida runt i Sverige efter eget behag.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.