Finland: ”Asylsökande bör underteckna löfte”

Annons:

Regeringen planerar införa ett slags skriftligt löfte för asylsökande att uppträda lagenligt, och i samma veva få ett ”infopaket” om Finland, seder och bruk. Vilken juridisk tyngd det har är oklart, men i planerna ingår ett snabba förfarande för dem som gör sig skyldiga till brott.

Det berättar inrikesminister Petteri Orpo (Saml) för hbl.

– Tanken är att det också ska fungera som en introduktion till landet, preciserar han på frågan vad en underskrift på introduktionsmaterialet innebär.

– Vi ser också på möjligheten att försnabba processen för den som gör sig skyldig till bott, så att handlingarna läggs överst på högen, och då har det ett betydande inflytande på beslutet, säger Orpo.

Publicerad: 3 dec, 15:24

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Inte bara i Finland, i alla länder krävs det tydliga initiala riktlinjer-att vid om brott kan komma ske anses rätten förverkad och resulterar i direkt utvisning, och eftersom dem ej infört det bör inget migrationsverk heller få några statliga medel. (gynnar alla parter samt motiverar även den anlände till skötsel).