Finland kan införa medborgarlön

Annons:

Nu börjar motsvarigheten för Försäkringskassan(Folkpensionsanstalten) utreda hurdant systemet kommer att bli, och de två alternativen har offentliggjorts.


FPA utgår från en summa på omkring 800 euro per månad. En partiell basinkomst kunde röra sig kring 550 euro per månad, vilket motsvarar ungefär nettosumman av arbetsmarknadsstödet.

Tanken är att det alltid ska vara mer lönsamt att ta emot ett arbete, och att man med hjälp av systemet med en basinkomst för alla kunde bibehålla en hög sysselsättningsgrad och därmed välfärdssamhället.

Källa: yle.fi

Finland kommer tjäna enormt på det ekonomiskt men att de också kommer få ett trevligare samhälle och ett lyckligare folk framförallt kommande generationer.

Brottsligheten kommer försvinna (finns redan väldigt lite) och folk kommer börja se på jobb som någonting roligt istället för som någonting de måste göra.

Publicerad: 3 nov, 14:02

 

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.