Finland överväger strängare anhöriginvandring

Annons:

Sverige planerar som bekant  att skärpa kraven för anhöriginvandring, nu tycks Finland göra likadant, om än hårdare skriver yle.

Den förra migrationsministern krävde att kristna flyktingar skall äga företräde före andra flyktingar. Migrationsministerns förslag gick tyvärr inte genom, men det planeras att följande krav ställs för anhöriginvandring:

  • Personen som bor i Finland skall ha en stadig nettoinkomst på 2 600 €/månad, vilket motsvarar 3 500–3 700 € brutto, om hen vill få till exempel 3 personer till Finland.
  • De anhöriga måste få godkänt i ett språktest i finska innan de får flytta till Finland.
  • Sökande måste ha ett jobb.
  • Sökande måste ha ett hem.

Men det är mer troligt att inkomstminimikrav skulle genomföras. Tuunanen sade att hon förstod att uppfylla kravet skulle vara mycket svårt för vissa grupper av asylsökande, vilket är exakt vad regeringen hoppas på.

”Vårt uppdrag är att skärpa kriterierna. Detta är också inskrivet i regeringsprogrammet. Hur mycket hårdare de kommer att vara får vi se”, tillade hon

Publicerad: 7 dec, 11:12
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.