Flicka brutalt våldtagen av 6 pojkar – ingen ingrep

Annons:

En 15-årig flicka har berättat för polisen att hon blev gängvåldtagen i sin skola i Graz, Österrike och att flera av hennes klasskamrater såg det och gjorde inget för att stoppa det.

Sex pojkar påstås släpa den skrikande flickan över skolgården och in i middagssalen. Flera andra studenter, pojkar och flickor, enligt uppgift såg dem våldta henne, men gjorde inget för att stoppa dem.

Eleverna säger att flickans skrik kunde höras in i närliggande klassrum, men att lärarna inte kom ut för att undersöka saken.

Det var bara några månader senare – efter att pojkarna som våldtog henne hade tagit examen från skolan – som flickan berättade för lärare att hon var mobbad och när de frågade henne närmare kunde hon berätta att hon hade blivit våldtagen.

Vid tidpunkten för den påstådda attacken var pojkarna 14 år gamla och kan därför hållas straffrättsligt ansvarig enligt österrikisk lag.

Publicerad: 3 jan 17:36

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.