Flykting krävde halalkött – fick rätt

Annons:

Ett ”ensamkommande flyktingbarn” på Orust krävde halalslaktat kött – men nekades.

Flickan fick rätt mot boendet eftersom beslutet inskränker mot hennes religion, skriver kvp.se.

Ett ensamkommande flyktingbarn krävde halalslaktat kött under sin vistelse på boendet Andromeda på Orust förra året. Trots att frågan har varit uppe till diskussion kunde boendet inte erbjuda halalkött.

Men under ett oanmält besök av IVO (Inspektionen för vård och omsorg) i mars förra året uttryckte en av ungdomarna på nytt att de ville ha halalslaktat kött.

Nu har IVO utrett frågan och kommit med ett beslut. De anser att det är en inskränkning på barnets möjlighet att utöva sin religion att inte servera halalkött.

IVO menar att de strider mot ungdomarnas integritet och att Andromeda nu måste tänka om.

Publicerad: 2 mars, 09:46
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Saknar ord”Ett tyst medgivande till att den anlända aldrig kommer att anpassa sig efter landet och dess mat/kultur/seder som sådant, som man i regel tar del i”Det vore ytterst intressant huruvida andra länder skulle ställa sig, ponera en Svensk i annat land som ställer krav efter krav och utöver det även kräver fiskpinnar!!-.Man anpassar sig efter landet man kommer till landet skall inte anpassa sig till den som kommer.