Flyktingar över sjuka barn – om Magdalena Andersson själv får välja

Annons:

Hundratals kan få sin assistans indragen efter en ny tolkning av LSS-lagen – där andningshjälp inte längre ses som ett grundläggande behov.

Magdalena Andersson vill nu att Elias 6 år som är beroende av assistans ska strypas till döds för att bli av med kostnaden så att hans pengar istället kan gå till invandringen. Det här är vad svensken röstat för. 


Hundratals kan få sin assistans indragen efter en ny tolkning av LSS-lagen – där andningshjälp inte längre ses som ett grundläggande behov. Sexårige Elias har redan drabbats. Elias har inte längre rätt till assistans. På grund av missbildningar i Elias matstrupe fastnar det lätt mat där. Det har hänt många gånger att han slutat att andas och blivit helt blå i ansiktet. Det är bland annat det assistenterna hjälper till att hålla koll på.

I Elias fall har han framförallt problem med sina luftrör som är onormalt mjuka. Vid hårda inandningar stänger sig luftrören och syretillförseln stryps helt. Då är assistenten snabbt framme och hjälper Elias. Det finns barn med track som riskerar att dö om tracken till exempel skulle lossna. För de barnen är assistenter som håller uppsikt livsviktiga. Jag förstår inte hur man inte kan se andning som ett grundläggande behov. Det är helt galet. Läs Mer om Elias situation

Statens totala kostnader för migration och integration beräknas öka med cirka 30 miljarder, från 27 till 60 miljarder kronor, nästa år. Men vi kommer klara det genom att spara, räkna av biståndet och låna. Det säger finansminister Magdalena Andersson. Du har tidigare nämnt besparingar på kostnaden för personlig assistans och sjukförsäkringar i samband med flyktingmottagandet.

GP har i veckan publicerat en granskning av LSS och kunnat visa på stora brister. Nu finns en stor oro bland de berörda. Ställer ni svaga grupper mot varandra? – Vi har tidigare sagt, alldeles oavsett flyktingkrisen, att vi ska se över de stora kostnadsökningarna för LSS och sjukförsäkringarna för att de ska ha långsiktig legitimitet i systemet. Kostnadsökningen där måste dämpas.

Publicerad: 11 nov, 15:12
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.