“Flyktingar”väljer land efter sociala förmåner

Annons:

Det är sedan tidigare känt att de förhållandevis få, men för Sveriges del många, asylsökande som tar sig hela vägen till nordligaste Europa är de resursstarka som har råd att betala giriga människosmugglare tusentals kronor.

Nu avslöjar danska Jyllands-Posten att människosmugglarna börjat erbjuda sina kunder information om destinationsländerna och respektive välfärdssystem.

Den danska integrationsministern Inger Støjberg menar att uppgifterna bekräftar att villkoren har en avgörande roll då asylsökande väljer destination och vikten av att föra rätt slags signalpolitik samt att den nya regeringen gör rätt i att skärpa invandringspolitiken.

Till och med Migrationsverket sade ju för ca tio dagar sedan att Sverige och Tyskland tillsammans tar hälften av asylinvandringen till Europa, ”eftersom dessa länder har de bästa sociala förmånerna”.

Så det förvånar knappast att traffickingorganisatörerna informerar om de olika länderna, så att kunden noga kan ”välja” vilket land man ska fly till. Ett vanligt, marknadsmässigt beslut, helt enkelt. Man shoppar runt lite och tar det bästa erbjudandet.

Det där med de bortkastade passen är bara en liten teknikalitet. På det sättet kringgår man Dublinkonventionen om att söka asyl i första land (som ju inte har det önskade sociala paketet), och dessutom blir man säkrare på att få PUT i Sverige, eftersom vi inte kan utvisa någon till ”okänt land”.

Därför kastar över 90% bort pass och ID-handlingar.

Nackdelen med de bortkastade pappren är att alla bevis på läkarexamen och raketstegskonstruktörskvalifikationer också är borta. Då blir det ju inte så lätt för kompetensregnet att ta sig in på arbetsmarknaden. Man blir arbetslös.

Och då behövs ju det där sociala paketet, med livstids försörjning på skattebetalarnas bekostnad.

I alla andra sammanhang skulle detta hästskojeri betraktas som systemfel, men inte i Sverige. Här ska man inte ens kritisera upplägget, eftersom ”det kan gynna främlingsfientliga krafter”.

För övrigt är det ju ”en slump var man föds”, och ”alla ska få välja var de vill bo i världen”, och dessutom gäller det ju att ”invandringen berikar”.

Fast nu måste vi låna två miljarder till den här veckan, skära ned ytterligare på pensioner och offentlig sektor, för nu ska vi bli 30-40 miljoner. Lånen går rakt ner i asylbaronernas fickor.

Medborgarna skuldsätter sig för att kunna försörja det asylindustriella komplexet, vars affärsidé är att privatisera skattemedel.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Gunnery Sergeant Hartman

    Är detta sant? Jag blir så helvetes förvånad!