Flyktingspolitikens facit: 15 personer delar en 3:a

Annons:

 

2863648475

Bild: Stefan Berg

 

I flyktinganstormningens spår visar sig nu en skriande bostadsbrist. Ett exempel skrivs om i Göteborgsposten där 15 personer delar en 3:a.

 

Maher Mohammed och hans familj bor med två andra familjer – totalt 15 personer – i en trea på 70 kvadratmeter. ”Jag vet inte vad vi ska göra”, säger han.

 

Hösten 2013 gjorde Göteborgs stad en inventering och kom fram till att 200 barnfamiljer med permanent uppehållstillstånd levde under vad man kallade osäkra boendeförhållanden, det vill säga utan eget kontrakt.

Hur stor den gruppen är i dag vet man inte. Och sedan dess har det fyllts på med asylsökande som bor som e-bo, framförallt i Nordost och på Västra Hisingen – utan att det tillkommit fler bostäder.

Bara under de första fem månaderna i år kom 2 690 personer som e-bo till Göteborg, enligt Migrationsverkets siffror. Av dem var 426 barn.

– Jag kan garantera att ingen av dem har en egen lägenhet. Det är klart att de är trångbodda, säger Micael Nilsson. Vad kan man göra åt det här problemet?

– Man måste tillföra bostäder, något annat är svårt att se.

Källa: gp.se

 

Är detta vad arkitekterna av dagens flyktingpolitik hade tänkt sig?

När kommer samma situation om den inte redan har inträffat ske för svenskar?

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.