Flyktingströmmen till Sverige utgör den största utmaningen för SÄPO sedan andra världskriget

Annons:

Migrationsverket har skickat ut larm 363 gånger i år om personer som kommer till Sverige som misstänks kunna hota rikets säkerhet.

Säpos utredningar släpar efter samt att folk försvinner som inte registreras och Sverige kan inte skicka ut människor om de riskerar straff i länderna de kommer ifrån.

Värt att notera att Ribbenvik på migrationsverket förtydligar dock att det bara är en liten del av de som kommer är en säkerhetsrisk.(!)

Flyktingströmmen till Sverige utgör den största utmaningen för säkerhetspolisen sedan andra världskriget. Det sa den biträdande säpochefen under måndagen. Johan Håkansson rapporterar att Migrationsverket allt oftare slår larm till Säpo – antalet ärenden har nästan fyrfaldigats jämfört med förra året.

Vi har ingen som helst aning om hur många av våra hundratusentals asylsökande som är säkerhetsrisker. En historisk utmaning, vi är ju inte ens i närheten av att klara av första stadiet av denna utmaningen.


 

Publicerad: 11 nov, 16:15
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Bernie Brillstein

    Migranter el. asylsökande heter det. Ska det vara så svårt ?