FN riktar kritik mot Sverige

Annons:

Det handlar om allt ifrån hatbrott till kvinnovåld och behandling av romer och samer.

Sverige bör se till även romska medborgare från andra EU-länder har samma rättigheter utan diskriminering när det gäller sociala förmåner, skriver DN.

Alltså ”tiggar-romerna” vistas här på något slags ”turistvisum” som gäller i tre månader. Och som ”turister” ska dom alltså ha rätt till skola, sjukvård, socialhjälp, om FN får bestämma.

Som om det inte vore nog, kommittén uttrycker också oro över rapporter om rasistiskt och främlingsfientligt våld mot muslimer, afrosvenskar, romer och judar och det ”kroniskt negativt porträtterandet av muslimer i medierna”.

Kommittén uttrycker också oro över våldet mot kvinnor och barn och det låga antalet åtal och fällande domar när det gäller våldtäkter.

Detta kommer från en FN-kommitté för mänskliga rättigheter som leds av självaste Saudiarabien, vi ska alltså få kritik från ett land som massavrättar homosexuella, ateister och oliktänkande.

Publicerad: 30 mars, 21:13
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.