Fredriksberg håller på att fördubblas invånarmässigt

Annons:

 

980

 

Den gamla bruksorten i dalarna Fredriksberg är på väg att fördubbla sin befolkning tack vare asylindustrin. Besiktningar pågår för fullt för att öppna nya asylboenden i närområdet.

Citat:
Gamla skogshemmet i Björsjö fick första klartecknet.”Anneforsgården”, 120 platser i de tre husen på Hülpers väg i Fredriksberg, samt utökning med 48 platser till 130 i Bergsmansgården

Enligt lokalmedia har husen nödtorftigt rustats. Det finns inga kök i lägenheterna och barnen får duscha i kallvatten.

Citat:
När DT besökte Parkliden på måndagen haglade frågorna varför köken rivits ur lägenheterna? Ingen tillgång till TV eller öppet internet till mobilerna de har med sig från hemlandet. Utan samlingslokal sitter många män i trapphusen. Ett av lägrets 20-tal småbarn gråter efter dusch i kallvatten.

Redan 2 september öppnades boendet i Fredriksberg. Dagen innan 1 september så stängdes vårdcentralsfilialen i Fredriksberg, som ligger ett stenkast från nya asylboendet. Perfekt tajming.

Citat:
Med vad som tycks vara sämsta tänkbara samordning kring vård och omhändertagande av traumatiserade asylsökande vuxna och barn stänger vårdcentralfilialen dagen innan orten öppnas för asylboende.
– Inom kommunala vård och omsorg kan vi inte på något sätt serva ett flyktingboende, säger Eva-Lis Åkergården .

http://www.dalademokraten.se

Det låter som det skulle kunna bli lite lätt kaosartat i den gamla bruksorten Fredriksberg, eller kan det vara så enkelt att det i stället kommer blomstra som aldrig förr?

Även några bybor tror att det kommer bli toppen med befolkningsökningen.

Citat:
Några i byn tar tagit fasta på Reinfeldts ord ”Öppna era hjärtan”. Nu skulle orten behöva öppna sitt Folkets hus också.
Vi är några kvinnor som anser vi måste stå rakryggade och visa solidaritet och vänlighet även i handling. Se flyktingarna som en möjlighet, inte som ett hot, säger Marie-Louise Eriksson.

http://www.dt.se/dalarna/ludvika/byb…garna-valkomna

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.