Gina Dirawi: ”Jag kollar extra när en vit man går förbi”

Annons:

Jag har aldrig förut känt när jag gått ut att nån rasist skulle överfalla mig, förrän nu, säger Gina till Aftonbladet.

För Aftonbladet berättar hon om hotbilden mot henne – och hur det eskalerade efter att hon gjorde uppdraget att vara julvärd.

Med julvärdskapet så var det första gången i mitt liv då jag gick ute på gatan och när typ en vit man gick förbi mig så kollade jag lite extra, jag typ aktade mig. Bara för att det var så mycket. Det var mycket positivt också, men det blev så konstig nivå av det bara, hur hela klimatet ser ut i Sverige i dag, att det har förändrats.

Jag har aldrig, aldrig förut känt när jag gått ut att nån rasist skulle överfalla mig, förrän nu, att jag har börjat kolla lite extra, säger hon till Aftonbladet.

Lars Vilks, som faktiskt blivit utsatt för ett gäng mordförsök av invandrare skulle säga att han blev rädd när en arab gick förbi. Då hade han varit rasist.

Publicerad: 1 feb,  13:57
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Gnurduff von vinkelstjärt .

    Är hon rädd för vita män så bör hon ju flytta till menaländerna och gå där med lössläppt hår . . lycka till ?