Göteborg saknar handlingsplan för att motverka radikalisering och rekrytering till IS

Annons:

Göteborg får hård kritik för att sakna en kommunal handlingsplan för att motverka radikalisering och rekrytering till terrorgrupper som Islamiska staten. Enligt kommunen kommer handlingsplanen dröja månader, skriver GP.se

Göteborg får hård kritik för att sakna en kommunal handlingsplan för att motverka radikalisering och rekrytering till terrorgrupper som Islamiska staten. Nu höjs röster för att Göteborg, trots en tillsatt grupp som ska arbeta mot våldbejakande extremism, står lamslaget för IS-rekryteringen.

Enligt Säpo har nästan 300 individer rest till Syrien och Irak för att kämpa för terrorgrupper som IS. Jag undrar om kommunen verkligen förstår hur det ser ut här ute. Vet de att det finns småbarn i Angered som leker IS-krigare på skolgårdarna och skryter om sina pappor som är daesh?

Att barn redan i tidig ålder delar in sunni- och shiamuslimer i onda och goda? Hon upplever att Göteborgs uttalade arbete mot våldbejakande extremism märks mycket lite i stadsdelarna Bergsjön och Angered, där IS-rekryteringen är som störst.

 


Som exempel nämner rektorn ett tillfälle då en pojke vägrade göra som läraren sa på grund av att läraren var kvinna. I ett annat vägrade en elev att undervisas av en lärare då den läraren tillhörde en annan variant av islam. Vidare har rektorn vid ett tillfälle hört rykten om att en elevs förälder ska ha varit rekryterare för IS.

Det är tyvärr så att Sverige är för skrajset och nu har vi mer eller mindre tappat greppet om delar av samhället. Det är så sorgligt och naivt gjort att det förmodligen inte finns något annat land att riktigt jämföra med.

Landet kan omöjligen sluka de bisarra volymer vi har och samtidigt tro att vi i farten ska klacka in och lösa de mycket oroande och hotfulla problem vi alla redan har. Det är omöjligt.

Vi kan inte fylla på ”ghettona” mer, landet och vår kulturella miljö har inte kraft, kunskap eller mod att ta sig an uppgiften.

Publicerad: 18 nov, 13:30

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.