Granaterna faller tätt i Malmö – Vems fel är det?

Annons:

För några dagar sedan konstaterades att Malmö är värst drabbat av sprängningar i hela Skandinavien, en utveckling som gett eko även i resten av världen där man undrar vad det egentligen är som pågår i det forna fredliga Sverige. Inatt var det dags igen.

Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), som varit starkt pådrivande av den mångkulturella utvecklingen i staden, kallar det nu för “ett hot mot demokratin”. Och polismästare Stefan Sintéus kallar situationen “jäkligt bekymmersam”.

Redan på fredagen vände sig Malmöpolisen till nationella operativa avdelningen, NOA, och begärde extra resurser för att få stopp på våldet.

Jag kallar Stjernfeldt Jammeh för ett hot mot demokratin och jag kallar Stefan Sintéus chefspolisskap för jäkligt bekymmersamt.

Stjernfeldt Jammeh upprepar som en pk-tränad papegoja samma inövade floskelfraser som man även hör från Löfvén, när det är hon själv som satt Malmö i dagens situation.

Ilmar Reepalu (hennes företrädare) och hon bär skulden och dessa har inte ägnat Malmös judiska befolkning en enda tanke medan de jagats bort från staden av kriminella arabfolk.

Stefan Sintéus tillfredsställer säkert sin kräksjuke rikspolisfjantchef med trivialiserande bortförklaringar över en kriminalitet och en våldsorgie som närmast får en att tänka på sjuttiotalets Nordirland, eller kanske mer passande, Beirut.

Ni gav er på att förändra det som håller ihop ett samhälle, och sådant får konsekvenser. Stora konsekvenser. Och stora konsekvenser har det fått.

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Bara funderar

    Om inte riktiga krafttag införs nu så är det ute med detta land.

  • Det är redan försent när granaterna, stenarna och kulorna haglar i förorten och på Malmös gator.