Gymnasietjejerna i Helsingborg känner sig rädda eller otrygga

Annons:

De fem gymnasietjejer HD talat med känner sig alla otrygga i centrum på kvällen.

Jag vill inte gå ensam i centrum. Jag har läst om vad som kan hända och en kompis blev rånad på sin plånbok säger Filippa Sjöström.

Tankar om rån, våldtäkt eller något annat finns alltid där i bakhuvudet säger de alla.

Där det är mycket folk drabbas de av att killar kan slänga iväg nån otrevlig kommentar

Man får passa sig och kan inte lägga nån taskig kommentar tillbaka för man vill inte provocera fram något.

Det är ingen tjej som vågar säga ifrån. Man vet inte vad som händer och vi är fysiskt svagast. Men det känns obehagligt, säger de.

Det de berättar om är unga tjejers vardag i Helsingborg idag. Att det gäller att vara tyst och ta emot om man är tjej. Att vara flera för att känna sig säker. Samma bild ger Gabriella Åkesson, 17, från Viken och Wilma Roslund, 17, Höganäs som går på gymnasiet i Helsingborg.

Vi är alltid ute i grupp och jag känner mig inte otrygg då men jag är trött på alla snuskiga kommentarer. Man känner sig lite kränkt, säger Gabriella.

De berättar om killar som står och slickar sig om munnen och glor på en utvald tjej eller nån som ropar att nån av dem är snygg.

De kanske tror att det är en komplimang men så känns det inte.

Referens: HD
Publicerad: 29 januari, 16:40
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Rutger3

    Det enda skyddet mot onda mäns våld. Är goda mäns våld.