Här är de europeiska länderna som vägrar ta emot flyktingar

Annons:

Tjeckiens premiärminister Bohuslav Sobotka har bjudit in sina motsvarigheter i den så kallade Visegrádgruppen att träffas på fredagen för att diskutera den globala flyktingskrisen. Visegrádgruppen består av Polen, Tjeckien, Slovakien och Ungern.

EnligtReuterskommer mötet förmodligen resultera i att de fyra länderna kommer att ta en hård ståndpunkt i frågan om flyktingkvoter inom eurozonen.

– Vi går starkt emot alla former av kvoter. Om sådana införs kommer vi vakna upp en dag med 100 000 människor från arabvärlden och det är ett problem jag inte skulle vilja ha här i Slovakien, sa Slovakiens premiärminister Robert Fico på en presskonferens enligt Reuters.

Källa: MSN

 

Samma Slovakien som bara vill ta emot 200 flyktingar från Syrien enbart om de är kristna: Washingtonpost

Är detta en modell Västeuropa och Nordeuropa bör ta efter där massinvandringen från MENA är som starkast? Tänker på länder som Frankrike, Tyskland, Storbritannien och Sverige.

Har övriga Europa nåt att lära från dessa fyra?

 

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Two Different Shoes On

    Finland och Baltikum borde ansluta sig till den gruppen.
    Vi svennar behöver någonstans att fly snart.