Här är ”svenskarna” som greps i Göteborg

Annons:

Två jihadister med invandrarbakgrund greps idag i Göteborg misstänkta för terroristbrott genom mord i Syrien.

Den ene av de båda gripna är den 32-årige jihadisten Hassan Al-Mandlawi som under sitt alias ”Mark Abu Osama al-Suwaidi” figurerar i islamistiska videoklipp på Youtube. Aliaset betyder ”Svensken Mark, fader till Osama”.

Al-Mandlawi är född i Iraks huvudstad Bagdad och kom till Sverige som barn 1991. Han beviljades, enligt folkbokföringsregistret, svenskt medborgarskap redan samma år.

– Det är ju då vid invandringen 91-09-06 som han kom till Sverige och blev svensk medborgare, säger en handläggare på Skatteverket till Fria Tider. islamister-gripna

Den andre gripne mannen är en 30-årig invandrare från Barca i södra Etiopien. Även han invandrade till Sverige som barn 1987 och blev även han svensk medborgare lika snabbt.

Den islamistiske terroristen Al-Mandlawi har tidigare granskats i svensk media och bland annat Expressen skrev om honom i en artikel 2013. Då uppmärksammades han för uttalanden som han gjort i en islamistisk propagandavideo.

– Min dröm är som varje muslims dröm, en islamistisk stat som utövar sharia, sade han bland annat i videoklippet.

Idag greps och anhölls alltså de båda männen misstänkta för terroristbrott genom mord i Syrien, skriver Säkerhetspolisen på sin hemsida. Gripandet genomfördes av polisens nationella insatsstyrka i samarbete med polismyndigheten i polisregion väst. Ytterligare en person är dessutom anhållen i sin frånvaro misstänkt för terrorbrott.

Källa: FriaTider

Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Vadådå?

    E DE DEE SOM E DE GOA GUBBARNA FRÅN GÖTET?

  • Gunnery Sergeant Hartman

    Svenskar? Hade de åkt tunnelbana i Stockholm?