Hårdare tag mot hat på nätet

Annons:

Inrikesminister Anders Ygeman (S) föreslår en utredning mot hot och hat på nätet.

— Vi har en situation i dag där en del hat och hot som förs fram på nätet inte är straffbart och det beror på att lagstiftningen är från 1960-talet. Vi måste modernisera lagstiftningen, säger Ygeman till TT.

Ygeman tror att remissrundan kommer att bjuda på en viktig debatt om avvägningar gentemot yttrandefrihet och personlig integritet — men han är positiv till att gå vidare med förslagen.

— Jag tror att det är relativt uppenbart att lagstiftningen, som den ser ut i dag, inte är överensstämmande med det allmänna rättsmedvetandet.

Vad är näthat?  vilka ord är det som går under HMF? Det känns som gamla ord helt plötsligt blir rasistiska och faller under HMF, helt utan lagändring.

Tex, Neger, zigenare osv anses rasistiskt idag.

Blir det en ny gummiparagraf ”näthat” måste snittanvändaren bli mer anonym.

Sverige är på helt fel spår alltså. Uttrycket ”Don’t shoot the messenger” känns väldigt passande i dagens situation, där svenskens kritik av massinvandringen ses som farlig, och massinvandringen ses som helig och ofarlig.

Publicerad: 17 jan, 09:05
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna. • Two Different Shoes On

  Den lagen kommer att skrotas snabbt när makthavarna märker att det mesta hatet kommer från de egna leden, så som när Eliasson vill kräkas, mm.
  Men vi svenskar är ju inte inräknade i HMF, så det kanske bara blir en åtstramning av diktaturen. Mer politisk islam med andra ord.

 • Att Ygeman (S) ställer sig positiv till ett förslag som indirekt ligger till grund för att tysta budbäraren efter senare tids avslöjanden säger allt.

 • Adam Bertilsson

  Varför kallar man censur för hat för? Om jag vill använda order neger, så skall jag väl få göra det. Bara för vi har en grupp sinneslöa miniroriter som vill förbjuda ord vårt språk.

  Det är negrerna och zigenare själva som byggt upp dessa varumärken, att de har sån negativ innebörd som de har.

 • Adam Bertilsson

  Förbjud Marxism istället. Alla partier som har åsikter som kan kopplas till marxtism får betala till sitt partistöd ifrån nu och 50 år tillbaka med tiden med 2000% i ränta.