Hyresaffär med Active Stay: ”En skandal”

Annons:

För drygt fyra år sedan sålde kommunens bostadsbolag Active Stay Hotel för 9,9 miljoner. Nu hyr Borlänge kommun anläggningen under sju år – för nästan 40 miljoner kronor skriver dt.se.

– En något dyr hyressättning, men nödvändig, säger kommunalrådet Leif Lindström (V).

Man sålde alltså den för 9.9 miljoner för att man gick i förlust år efter år, nu väljer man att hyra tillbaka den för 40 miljoner under 7 år, detta för ”ensamkommande flyktingbarn”.

– För en stor del får vi ersättning från Migrationsverket. Men det är ändå skattemedel. Det har blivit en marknad av det här. Marknadspriser och akutsituationspriser. Får man betala mer än i normalfallet så kan man hävda att det är en dålig affär, men den är nödvändig, säger Leif Lindström.

1 januari får kommunen åtkomst till hela byggnaden. I det sjuåriga avtalet är hyran fastställd till 1 500 kronor per kvadratmeter(!).

Vad säger du om att kommunen nu hyr tillbaka hotellet?

– Det är skandal. Även om Migrationsverket är med i sammanhanget är det skattepengar, säger Sven Pettersson.

Publicerad: 19 dec, 11:01
Annons:
OBSERVERA!
Kommentarer förhandsgranskas inte av QET. Du är själv ansvarig för det du skriver i kommentarsfältet. Genom att kommentera intygar du att du är införstådd i Kommentarsreglerna.  • Gnurduff von vinkelstjärt .

    Skojjigt att ”bränna” stålar , är det dessutom andras pengar så slipper man ju begränsa ”brännandet” av pengarna . . . eller hur ?